Mari Palo

Tilaa Demo

Uskomattoman kaunisääninen Mari Palo valloittaa kuulijansa tyylikkäällä laulullaan iskelmästä ja musikaalista ooppera-aarioihin.

Mari Palo on opiskellut laulua Keski-Pohjanmaan konservatoriossa Sirkka Haaviston johdolla ja vuodesta 1996 Marjut Hannulan oppilaana Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolla, jolta hän valmistui musiikin maisteriksi v.2008.

Hän on jatkanut opiskelua yksityisesti Marjut Hannulan ja Elisabeth Werresin johdolla. Liedopintoja Palo on harjoittanut mm. Elisabeth Schwarzkopfin, Hartmut Höllin, Mitsuko Shirain ja Ilmo Rannan johdolla. Lappeenrannan laulukilpailussa 1999 Palo sai kolmannen palkinnon sekä Yleisradion erikoispalkinnon ja vuonna 2001 hän tuli toiseksi Merikanto -laulukilpailussa. Mari Palo on konsertoinut useimpien suomalaisorkestereiden solistina mm. Esa-Pekka Salosen, Leif Segerstamin, Mikko Franckin ja Juha Kankaan johdolla. Kotimaan lisäksi Palo on konsertoinut Tanskassa, Ranskassa, Belgiassa, Japanissa, Unkarissa ja Englannissa sekä orkesterin solistina että liedlaulajana.

Suomen Kansallisoopperassa Palo on vieraillut säännöllisesti vuodesta 1999. Hänen roolejaan ovat mm. Taikahuilun Pamina, Figaron Häiden Barbarina, La Rondinen Bianca, Bizet’n Carmenin Micaëla ja Frasquita, La Bohèmen Musetta, Kaija Saariahon Adriana Materin Refka, Olli Kortekankaan Isän Tytön Vera, Jukka Linkolan Robin Hoodin Marian.

Palo on vieraillut useissa suomalaisissa alueoopperoissa, pienemmissä oopperaseurueissa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla seuraavissa rooleissa:

Anna Karenina : nimirooli (Uspenski), La Traviata: Violetta (Verdi), Alvilda in Abo: Alvilda (Badia), Kuninkaan Sormus: Regina von Emmeritz (I.Kuusisto), Taipaleenjoki: Kirsti (I.Kuusisto), Eukko -Pidättekö vainajista?: Tyttö (Koskinen), Madame de Sade: Anne (Koskinen), Voi Vietävä!: Orava (Lintinen), Fitness-kevytooppera: Barbi (Lintinen), Koirien Kalevala: Tytti (J.Kuusisto), Hui Kauhistus!: Neiti Sipsu (Linkola), Seitsemän Koiraveljestä: Venla (Fagerudd), Abelard ja Heloïse: Heloïse (Sivén).

Palo on vieraillut myös Den Norske Operassa Oslossa ja Leipzigin oopperassa.

Tammikuussa 2013 saa ensi-iltansa Vaasan Oopperan tuottama Franz Lehárin Iloinen Leski, jossa Palo laulaa Hanna Glavarin roolin. Keväällä 2013 palaa Kansallisoopperan ohjelmistoon Robin Hood (Marian).

Mari Palo on kantaesittänyt ja levyttänyt Aulis Sallisen teoksen Barabbas dialogeja, hän laulaa myös Helsingin kaupunginorkesterin levytyksellä Sallisen oopperasta Kuningas lähtee Ranskaan. Palo on tullut tutuksi myös Finlandia Recordsin julkaisemilla soololevyillä ”Illan varjoon himmeään” (2003) sekä ”Mari Palo” (2005).Mari Palo vierailee myös Vantaan Viihdeorkesterin joululevyllä ”Joulun Hohde” (2006 Ondine).