Jyrki Anttila

Tilaa Demo

Vahvan ja komean tenorin karisma toimii niin estradeilla kun pienemmissäkin tilaisuuksissa.

Jyrki Anttila on ollut kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperaa solistiksi vuodesta 1998. Hän on laulanut keskeisimpiä oopperoiden tenorirooleja. Häntä on kiitetty erityisesti Wagnerin suurista tenorirooleista.

Anttila on vieraillut oopperarooleissa Saksassa, Sveitsissä, ja Latviassa. Hän konsertoinut mm. Yhdysvalloissa, Japanissa, Australiassa, Ruotsissa.

Jyrki Anttilan tenoria on kuultu useasti myös Savonlinnan oopperajuhlilla. Viime vuosina hän on esiintynyt Ilmajoen musiikkijuhlilla Taipaleenjoki-oopperassa. Kesällä 2013 Anttila laulaa pääroolin Urho Kaleva Kekkosesta kertovassa draamaoopperassa.

Anttila on toiminut taiteellisena johtajana Lohjan Tenoripäivillä 2005-2010, Ilmajoenmusiikkijuhlien taiteellinen johtaja vuodesta 2011-, sekä Pori Classico Oy:n taiteellinen johtaja vuodesta 2012.

Anttila voitti Someron valtakunnalliset tenorikilpailut 1997 ja ensimmäisen palkinnon Tampereen Opera Grand Prix kilpailussa 1999.

Hän on levyttänyt useita levyjä. Some enchanted Evening, Rakkauden siivin, Eteläpohjalaisia kansanlauluja, On aika Joulun , Merinkantolevy Jaakko Ryhäsen ja Johanna Rusasen kanssa sekä Kirkkain tähti -joululevy.